and more...
Blog > Komentarze do wpisu

Ciastka orkiszowe bez m±ki pszennej, cukru i utwardzanych tłuszczy

Zdrowa przek±ska - ciastka bez m±ki pszennej i cukru i utwardzanych tłuszczy.

Zrobiona na poczekaniu, zupełnie wymy¶lona. Dlatego przepis będę odtwarzać z pamięci. Mam nadzieje, że nic nie pomylę. W razie czego pokombinować z proporcjami by wyszła gęsta masa z której można formować ciastka, choć moja, z tego co pamiętam była bardzo klej±ca, dlatego wyszły kształty jakie wyszły.

Ciastka orkiszowe bez m±ki pszennej

Składniki:

0,5 szkl. m±ki orkiszowej
0,5 szkl. m±ki żytniej
0,5 szkl. otrębów owsianych
1 jajko
0,5 szkl. oleju z orzechów włoskich
4 łyżki syropu z agawy
dodatkowo:
migdały, orzechy, suszone owoce, kakao
 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wymieszać, kolejno¶ć nie ma znaczenia, ciastka i tak wyjd±. Piec w temp. 170 st. przez ok 10-15 min. Najlepiej po prostu obserwować ciastka jak się piek±, każdy piekarniki jest inny, więc różnie to wygl±da. Jak się zarumieni± i nie będ± surowe w ¶rodku to znak, że s± ok. :)

Ciastka orkiszowe bez m±ki pszennej, cukru i utwardzanych tłuszczy

Ciastka orkiszowe bez m±ki pszennej, cukru i utwardzanych tłuszczy

Płaski brzuch- posiłki dietetyczne

czwartek, 31 lipca 2014, mischief569
Tagi: zdrowo orkisz

Polecane wpisy

Top Blogi Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl
Skopiuj CSS