and more...
Blog > Komentarze do wpisu

Brownie jaglane

O tym, że jestem wielką fanką kaszy jaglanej mówiłam już dawno. Mogłabym ją jeść cały czas, nigdy mi się nie nudzi. Nie dość, że jem ją codziennie rano na śniadanie, dodaję do obiadów w wersji wytrawnej to jeszcze robię z niej desery. Lenistwo? Oszczędność? Nie. Po prostu miłość do kaszy!

Moje ulubione ciasto + moja ulubiona kasza. Brownie jaglane.

Brownie jaglane

Brownie jaglane

Składniki:

1 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej
3 jajka
1/2 szkl. kakao
3 łyżki powideł
1 banan
1/3 szkl. oleju
1/2 szkl. cukru brązowego
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 łyżki mąki
dodatkowo: 1 gorzka czekolada
łyżka oleju kokosowego
 
Przygotowanie:
Jajka ubić z cukrem, dodać kakao, olej, powidła, rozgniecionego banana i mąkę. Następnie, dodać ugotowaną, przestudzoną kaszę jaglaną. Blendować. Wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 st. przez około 35 min. Po wystudzeniu polać polewą z roztopionej gorzkiej czekolady i łyżki oleju kokosowego.
Ciasto celowo nie ma proszku do pieczenia, bo ma być niskie i zakalcowate - w końcu do brownie.
 
Brownie jaglane
piątek, 26 września 2014, mischief569

Polecane wpisy

Top Blogi Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl
Skopiuj CSS